Fotopuzzeltocht Delft 20 mei 2017

We zouden eigenlijk Stadsganzenbord gaan doen in Delft, maar daar hadden we net 1 persoon te weinig voor, dus werd het plan B, een fotopuzzeltocht door Delft. Dat kan natuurlijk niet op een lege maag, want dan zouden we misschien wel verdwalen, dus ging we eerst uitgebreid lunchen bij Leonidas. De meeste van ons kozen het luncharrangement, soep met brood(jes) en diverse beleg en dat was zeer goed. En ook wel veel zodat we de organisatie van de puzzeltocht moesten laten weten dat we een halfuurtje later zouden komen.

Om half drie begonnen we aan de puzzeltocht in twee teams. Team 1 bestond uit John, Mariska, Carel, Viola en Zorro. Team 2 bestond uit Debby, Annouck en Susan, ofwel team DAS.

We kregen een plattegrond mee waarop nummers stonden, dit was de route, en bij ieder nummer moesten we een foto vinden van het fotoblad. Bij de foto’s stond een letter en als we het goed deden zou er dus een zin ontstaan. We hadden al snel een vermoeden wat een deel van de zin zou zijn, dus zochten we de foto bij de letter die we verwachtten en dat klopte redelijk goed. Het was daardoor geen ingewikkelde puzzeltocht, maar wel heel ontspannen en gezellig. Wat het nog wel wat ingewikkeld maakte was dat de foto’s niet recent waren genomen en de situatie daardoor soms veranderd was. Een andere kleur verf op de muur, een nieuwe naam voor de souvenirs winkel en de Pelikaan was gevolgen. We hielden er daarom ook rekening mee dat de stomerij failliet zou zijn, maar gelukkig zat die er nog en hadden we dus ook kloppende foto’s. Annouck was even in de war dat ze een zonneschermen niet zag die op de foto stond, maar realiseerde zich bij het noemen van dat manco dat die gewoon ingeklapt was, ha ha, dat kan ook nog.

Na een uur waren we, tot onze verrassing, als eerste terug terwijl we 10 minuten na team 1 waren vertrokken. Het bleek dat zij in het begin verkeerd waren gelopen en daardoor achter ons terecht waren gekomen. Dat verklaard waarom we ze helemaal niet meer hadden gezien.Beide teams hadden de juiste zin weten te maken dus kregen we allemaal een paar kleine Delfsblauwe klompjes als prijs. Die heb ik natuurlijk thuis gelijk in mijn Delfsblauwe toilet gezet.

Na afloop zijn we nog even wat gaan drinken bij Leonidas want ik had gezien dat ze daar hazelnoten slagroom gebak hadden van Maison Kelder, en dat is zo lekker. Bijna iedereen volgde mijn voorbeeld en ik had niets teveel gezegd want iedereen smulde er van.

Om 18.00 uur hielden we het voor gezien en gingen we allemaal weer onze eigen weg.

Carel bedankt voor de organisatie.


Susan


Naar verhalen overzicht