GPS-wandeling door de Loonse- en Drunense duinen (10 km) 10 september 2017

Vandaag stond de 10km GPS wandeling door de Loonse- en Drunense duinen op de agenda. Het was in de dagen voor deze activiteit nog onduidelijk wat voor weer het zou gaan worden, diverse alternatieve plannen zijn hiervoor door Marjolein geopperd. De dag ervoor ging de weervoorspelling de goede kant op, dus uiteindelijk werd de wandeling ongewijzigd uitgevoerd !
Voor de wandeling hebben we bijna allemaal eerst geluncht bij Restaurant de Roestelberg zodat we genoeg energie hadden voor de wandeling ;-)
De smartphones kwamen hierbij ook op de tafel voor een vergelijkend warenonderzoek van de diverse GPS apps...
Marjolein had het startpunt al voor deze dag goed uitgezocht, dus we konden na de lunch hier gelijk naar toe lopen. Een kleine onduidelijkheid nog: de GPS app die ik had gaf op de kaart ook de looproute aan, en de plaats waar we stonden was eigenlijk het eindpunt.. Dus besloten we uiteindelijk de route omgekeerd te lopen, wat maakt het ook uit !
Ik kon de Loonse- en Drunense duinen al van het paardrijden van jaren geleden, het rulle zand was toen best vermoeiend voor de paarden. Dit terrein hebben we nu dus ook 'zelf gelopen'. De route wisselde af tussen dit rulle zand en meer 'normale' zandpaadjes, dus al met al prima te doen met goed schoeisel. Af en toe even wachten tot de achterhoede weer bijgelopen was, ook een mooi moment om weer enkele foto's te maken van het mooie landschap.
Halverwege de wandeling was het even zoeken naar een vennetje die er volgens de kaart zou zijn, maar deze was blijkbaar inmiddels opgedroogd. Een Google Earth foto van 2007 laat zien dat daar inderdaad een vennetje kan zijn..
Uiteindelijk hadden we gedurende de hele wandeling prima wandelweer, een mooi zonnetje en een lekker windje om niet oververhit te raken !
Na afloop van de geslaagde wandeling zijn we nog even wat gaan drinken bij de Roestelberg, een mooie afsluiting van een mooie dag.
Uiteraard dank aan Marjolein voor de goede organisatie,


John


Naar verhalen overzicht