Autopuzzeltocht langs de rivieren in de provincies Gelderland en Zuid-Holland 15 september 2018

Toen ik nog maar net bij F4F kwam was n van mijn eerste activiteiten een autopuzzeltocht. Ik begreep toen dat dit een jaarlijks terugkerende activiteit was. Ik wist, na de eerste keer, dat ik er, indien mogelijk, in ieder geval bij zou zijn. Hoewel er sindsdien vaak gezegd is dat het 'de laatste keer is', zijn Rob, John en Maaike toch weer fanatiek aan de slag gegaan en stond het weer op de agenda.

Het is 15 september 2018 en ik geniet van het uitzicht op weg naar Asperen. Dat moet wel een mooie rit worden. Uiteraard kom ik stipt om kwart voor 11 aan en kan onder het genot van een kopje thee me richten op de uitleg. Grote opluchting. geen bolletjes systeem deze keer. De teams worden gevormd: Carel & Loes, Annouck & Sabine en Janine denkt aan mij een goed maatje te hebben. Ik wil nog niet te veel verklappen, maar volgende keer bedenkt ze zich wel 2 keer

Vervolgens naar de auto's, alwaar we ons heel professioneel installeren. De app wordt geopend om de afstanden bij te houden en de 2 bladen met foto's worden met tape aan het dashboard bevestigd. Om de beurt mogen we vertrekken, dus we hebben nog even tijd om alles te bekijken. de routebeschrijving (rd/la/ra/O/+/T en Y) met 4 vragen die onderweg beantwoord moeten worden. Bij vraag 1 wordt mondeling toegevoegd dat er veel meer bruggen zullen zijn, dan dat je denkt. Ok, die onthouden we!

Verder nog 12 (!!!) foto's, die gelukkig allemaal aan de rechterkant te zien zouden moeten zijn. Goed inprenten: 2 schoorstenen, waarvan 1 bij een manege zal zijn, een brievenbus en een boekenkastje, een tuinstoel van Rietveld (wat doet die daar?) en een wit houten tuinset, een Amsterdammertje (huh???), een grote appel en een beeld, dan nog wat rare buizen en een venster van een kerk of zoiets. Het duizelt me al voordat Janine gestart is.

Terwijl ze de eerste meters maakt ben ik de foto's nog in me op aan het nemen. Ach, ze zullen toch niet zo flauw zijn om direct al een foto te plaatsen? Ja wel dus, de eerste hebben we (blijkt later) al gemist.

Onderweg leren we nog dat het gehucht Kedichem bevriend is met de Franse plaats Laignelet. Altijd handig om te weten! Mocht je een wormenkwekerij zoeken: Google even op Muilwijk en als je ooit in de St-Nicolaaskerk van Tienhoven moet optreden is het handig te weten dat er geen orgel is.

Onze organisatoren staan ons halverwege de tocht, in een haventje, op te wachten met een heerlijke lunch. We komen daar de anderen nog even tegen, maar klappen natuurlijk niet uit de school hoe het bij ons gaat.

In de beschrijving staat dat we op moeten letten voor een gevaarlijke kruising. Was dit hem of bedoelen ze een andere? Hoe dan ook, op een gegeven moment zijn we het spoor bijster. Na even een belletje gepleegd te hebben naar Rob, die niet begreep waar wij stonden, zijn we een stukje terug gereden en hebben het weer op kunnen pakken.
Gelukkig waren we nog wel steeds bruggen aan het tellen. Af en toe eentje meer tellen, want het moesten er veel zijn, dus misschien tellen ze dit ook wel als brug. Aan het eind hebben we ons aantal maar verdubbeld, want 27 stuks vonden wij nog niet zo veel. Blijkt dat we het dus bijna goed gehad zouden hebben, als we er geen 54 bruggen van gemaakt hadden.

Bij het nakijken door de jury bleek dat ik me ergens vergist had met het aangeven van de foto's. Ons antwoord zat er steeds net naast. En ja, dan gaat de winst aan je neus voorbij. Terwijl wij de foto's wel gevonden hadden. Volgende keer misschien een foto ervan maken, als bewijs. Met grote afstand zijn wij de losers geworden en de winst ging naar Loes en Carel. Hoewel je daar nog over kunt twisten, want zij hebben het begin stukje nog een tweede keer gereden.

In de mail vooraf stond: De rit van ongeveer 85 km voert ons door een mooi stukje Nederland, zoals de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, over dijken, over het platteland en door dorpjes, langs de rivieren zoals de Linge, de Giessen en de Lek. Dat was niets teveel gezegd. Het was schitterend.

Rob, Maaike en John, dank voor de organisatie! Annouck en Sabine, dank voor het zwaaien bij het inhalen. Carel en Loes, gefeliciteerd met de overwinning en Janine. excuses!


Debby

Uitzicht weggetje autopuzzeltocht langs water en weiland