Bosgolf 3 juni 2018

Op een warme zondagmiddag verzamelden wij ons bij restaurant De Chaamse Hoeve in Chaam.

Doorkijkje door bladeren tegenover speler

Martin en ik hadden bij het restaurant geluncht op het terras. Conny had een leuke groep bij elkaar gekregen. Na even lekker op het terras te hebben gezeten en met elkaar gesproken te hebben was het tijd om te vetrekken naar de locatie van het bosgolf welke maar op 5 minuten rijden verderop gelegen was. De organisatie van het bosgolf ging het spel uitleggen bij het begin van het parcours.
Het spel bestond uit 18 holes. De bedoeling is om in zo min mogelijk slagen naar de volgende hole te komen. Elke slag telt 1 punt. Het team met de minst aantal punten is uiteindelijk de winnaar.

Ik zat in het team met Conny, Eva, Jorkos en Janine. De andere teams waren: Rob, Maaike, John en Marjolein. En team Rene, Hennie, Martin en Sabine.

Mijn team begon bij de 1e hole. Een ander team begon bij hole 10 en het derde team begon bij het einde. Al snel aan het begin van het parcours werden we belaagd door muggen. Het stikte in het bos van de muggen wat Janine en ik erg raar vonden daar wij in andere bossen niet veel last van muggen hadden. Gelukkig had Conny het flesje muggenspray, welke de organisatie had mee gegeven, bij zich in haar tas. Na ons te hebben ingesmeerd gingen we verder met het spel.

Winnaars bosgolf met trofeeHet parcours liep dwars door het bos. De paden waren vrij smal. Vaak sloegen we de bal onder de bomen, struiken. Onderweg waren ook greppels waar de bal wel in kon komen. Kwam de bal in de greppel of zeer dichte begroeiing dan mocht je die eruit halen. Jorkos, onze beste slagman, sloeg de bal vaak ver weg waardoor we sneller een stuk verder waren. Hoe meer holes we hadden gehad hoe fanatieker we werden. Na 45-50 minuten waren we bij het eindpunt. Na de sticks, muggenspray en de bosgolfbal in te hebben geleverd, gingen we met ons team op het terras zitten en bestelden we een lekker drankje. Wij waren het eerste terug. Vervolgens kwam team van Rene terug en daarna het team van Maaike. De punten werden opgeteld. Conny deed de prijsuitreiking met een heuse "wisselbeker".

De uitslag was als volgt:

1e plaats: Team Rob, Maaike, John en Marjolein met 81 slagen

2e plaats: Team Rene, Hennie, Martin en Sabine met 89 slagen.

3e plaats: Team Conny, Eva, Esme, Jorkos en Janine met 94 slagen.

Trofee beker bosgolf 1e prijs

De winnaars kregen de wisselbeker uitgereikt van Conny. De trotse winnaars gingen op de foto met de beker. Hun tactiek om te winnen: tanken op het terras heeft hen veel snelheid gegeven ;-)

Na de prijsuitreiking namen we afscheid van elkaar. Een groepje ging naar het restaurant waar we hadden verzameld om een hapje te eten.

Het was een leuke en gezellige middag. Conny, heel erg bedankt voor het organiseren.


Esmé