Escape Challenge Zoetermeer 25 november 2018

Aan mij de eer om iets te schrijven over een van mijn favoriete activiteiten bij F4F, de escaperoom. Dit keer in Zoetermeer met een zeer spannend thema The Orphanage. Volgens de website een bloedstollend avontuur dat zich afspeelt in het oude meisjesweeshuis. Maar zijn de zielen van de meisjes wel vertrokken? Het verhaal speelt zich dus af in een oud donker weeshuis. Spannend... misschien, maar het leek mij een leuke uitdaging en ik was niet de enige. Jolanda, Martin, Esmee, Karlijn en John durfden dit avontuur ook aan te gaan.

En een avontuur was het zeker met de vele verborgen puzzels. Maar dat gingen we dit natuurlijk niet doen op een lege maag. Daarom was ons verzamelpunt niet het voormalige weeshuis maar een gezellige lunchroom, waar de kerstsfeer al zeer goed te zien was. We hebben heerlijk gegeten en gezellig bij gepraat. Maar ja, het uur van de waarheid kwam steeds dichterbij en moesten we de gezellige kerstsfeer verlaten om op weg te gaan naar het oude verlaten weeshuis.

Met ons zessen hebben we, aan de hand van de vele puzzels, in de vertrekken gezocht naar aanwijzingen. We kwamen steeds dichter bij de waarheid van de gruwelijke ontknoping. Maar helaas...de tijd was om en weten we helaas niet wat de ontknoping is.

Groepsfoto in orphanage stijl

Dit was de 4ex dat F4F de activiteit met de escaperoom organiseert. Tot nu toe is het nog steeds niet gelukt om de traditie te verbreken en de eindstreep te halen bij een escaperoom. Dus het goede nieuws is dat de escaperoom weer op de agenda komt te staan en dan gaan wij zeker weer mee doen.

Het was een gezellige dag. Dank je wel Jolanda voor de organisatie. Dank je wel John, Esmee, Martin, Karlijn en Jolanda voor een gezellige middag.


Marjolein