Steppen 7 juli 2018

Deze zaterdag stond 'steppen in Amersfoort' op het menu. We waren deze keer met een klein groepje: Loes, Sabine en ondergetekende. Het besluit van Loes om met de trein in plaats van met de auto te komen in verband met de defecte airco kon ik goed begrijpen, het was erg warm deze dag..
Het uitgifte punt voor de steps was vlot gevonden, het pand was gemarkeerd met duidelijke vlaggen en de geelgekleurde steps die buiten stonden was een goede 'hint'! Het oorspronkelijke plan was om in verband met de temperatuur een 'bosrit' te maken; op aanwijzing van de step-verhuurder hebben we uiteindelijk voor de stadroute gekozen. Het bos was namelijk nog een heel eind verder gelegen, en in verband met de temperatuur vonden we de kortere rit een betere optie !
We kregen een kaart mee met de route, en na het bepalen van de juiste 'houding' (links of rechts van de step) gingen we 'op weg'. Al snel liep de route onder de Kamperbinnenpoort door het winkelpubliek in, even afstappen dus. Het was gezellig druk, maar winkelen doen we een andere keer.. Gelukkig ging de route even later de Langestraat af, en vervolgde deze verder door 'vet pittoresk Amersfoort'. Ondanks dat we steeds de grachten aan de juiste kant van de kaart hielden, bleken we na een tijdje toch niet meer op de juiste route te zitten.. Op het 'moment van constatering' zaten we vlak bij het marktplein, dus besloten we daar eerst maar een terrasje te pakken. Met deze temperaturen gaat een drankje er prima in ! Loes kocht op het marktstandje tegenover ons een bakje met kersen, die we gezamenlijk opaten, prima snackje voor tussendoor.
De man naast ons op het terras legde ons uit hoe we het makkelijkst weer de route konden vervolgen, dus even later gingen we weer 'gefocussed' op weg.
Zicht op achterzijde KoppelpoortHet grootste gedeelte van de route leidde ons door de mooie binnenstad van Amersfoort, en met de step kan je hiervan veel (en goed) zien in een korte tijd. Achteraf bleken we ook al eens een stadswandeling door Amersfoort gedaan te hebben, dit is echter 9 jaar geleden en kan wat ons betreft prima in de herhaling.
Een klein stukje van de route liep langs de stadring, daar kon ik even wat tempo maken :-). Voor het stadshuis naar rechts weer de stad in, en even later reden we ook langs de Koppelpoort. Je zou dus kunnen zeggen dat we uiteindelijk van Amersfoort van voor naar achteren gestepped hebben !
De route voerde ons tenslotte weer langs diverse mooie gebouwen, hofjes, kerkjes en stadsmuur, waarbij we uiteindelijk weer bij het punt van vertrek aankwamen. Nadat we hier de steps ingeleverd zijn we nog even kort de stad in geweest.
We kunnen dus weer van een geslaagd uitje spreken (al mag het de volgende keer wel wat minder warm zijn..).
Sabine, bedankt voor de organisatie !


John
Kerk 'Onze Lieve Vrouwetoren' (Lange Jan) in Amersfoort, kadastraal nulpunt van Nederland Mooi gebouw met hijsbalk op de Nieuweweg in Amersfoort Stadsmuur Achter de Kamp