Waterliniemuseum bij Fort Vechten 7 oktober 2018

Afgelopen zondag 7 oktober stond het Hollandse Waterliniemuseum Ford bij Vechten op het programma. Virtual Reality drager maakt parachutesprong over de Waterlinie, kijkt naar rechts

Dit is een relatief klein museum in een groot fort. Het was dan ook erg jammer dat de rondleiding door het fort door gebrek aan vrijwilligers niet door kon gaan. Maar dat kon de pret niet drukken, er was nog van alles te zien en te beleven in het interactieve museum.

Vitrines in het Waterliniemuseum

We kregen bij binnenkomst een polsbandje om waarmee we verschillende dingen in het museum konden activeren.
Wat ook erg leuk was, en door bijna iedereen ook even geprobeerd, is met een Virtual Reality bril een parachutesprong over de Waterlinie te maken en te zien wat nog nooit iemand heeft gezien: de Nieuwe Hollandse Waterlinie die onder water is gezet!

Na een heerlijk bakkie met wat lekkers erbij, zijn we nog even door een extra expositie over de Romeinen in Nederland gelopen. Hier veel gevonden voorwerpen en tekst en uitleg over hoe de Romeinen hier vertoefden.

Als afsluiting hebben we met heerlijk weer nog even met de groep zelfstandig door/over het fort gelopen.

Debby, Conny, John, Mariska, Sabine en Esmé dank voor de gezelligheid en tot een volgende keer.


René
Zijaanzicht fort Nieuwe Hollandse Waterlinie met zwanen in water Kaart Nieuwe Hollandse Waterlinie Virtual Reality drager maakt parachutesprong over de Waterlinie, kijkt naar beneden