What's app experience 7 april 2018

We spreken af in de binnenstad van Gouda. We worden in twee groepen verdeeld. Na een korte uitleg bellen we de spelleider op en het spel kan beginnen. In drie uur 12 opdrachten (goed) uitvoeren, dat moet lukken.
Wat een heerlijk weer om deze uitdaging aan te gaan in een stad met een groot aantal historische en monumentale gebouwen en grachtenstelsel.
Het is de bedoeling dat je bij elke opdracht een groepsfoto maakt van het object en appt naar de spelleider. Hierna krijg je een nieuwe opdracht.

Wijzend naar toren Sint Barbarakapel met op achterground GouwekerkSchuren bij de Gamma
De teams gaan uit elkaar en lopen naar hun eerste opdracht toe. Ik lees iets over een goed geld opbrengende schuurmachine. Daar gaan we naar op zoek. Geen verdere aanwijzingen. Een schuurmachine uit de oudheid? Is het een sculptuur of een gevelsteen? Het andere team is nieuwsgierig hoe ver we zijn. Het is een behoorlijke zoektocht, sommige straten zien we al voor een derde keer. Ik app dat het vlot gaat en dat we nu richting de Gamma lopen voor een opdracht over schuren. Dan weten ze nog niets en brengen we ze alleen in verwarring. Leuk!
Ik vraag een vrouw die voor haar huis van de zon geniet of zij ons kan helpen. Het gaat om een sluis in de buurt. Die hebben we al snel gevonden. Weer iets geleerd, schuren van grachten is blijkbaar het doorspoelen van grachten om vuil te verwijderen.

Poserend bij beeld steltlopers Gouda lokatie binnenhavenmuseumGouda of Delft
We moeten een specifieke gevelsteen fotograferen, maar na veel speurwerk en verloren tijd komen we er via de spelleider achter dat ze een opdracht in Delft heeft doorgeven. Foutje. Zucht, dat is balen. We verliezen veel tijd en willen het spel wel winnen. We vragen extra speeltijd aan van 15 minuten en maken onze tijd vol met zoeken naar de juiste foto.
Ik hoor achteraf van het andere team dat de spelleider ook daar wat steekjes heeft laten vallen. Het kon de pret niet drukken.

Ervaring rijker
Je ziet zoveel meer van de stad als je 'verplicht' door de vele steegjes loopt voor je opdracht. Het werd spannend, wie had er gewonnen? Het andere team zat op het terras in spanning te wachten, ze waren al gaan tellen, maar met onze whats'app berichten kwamen ze niet verder. Aan het eind van de middag gaf de spelleider de uitslag. Team 'Rood' had gewonnen van team 'De Koplopers'. René, Janine, Susan en Eva, van harte gefeliciteerd!!
Debbie, bedankt voor het organiseren van deze activiteit. Wat vind ik de combinatie van een buitenactiviteiten, puzzelen en heerlijk weer toch leuk.


Conny