Beekse Bergen 9 juni 2019

Zondag 9 juni zijn we naar de Beekse bergen geweest. We waren met Henny, John, Mariska, Janine, Jorkos, Maaike, Annouck en Sabine. We hadden super weer met aan het einde van de dag een heel klein buitje. Maar toen zaten we op de boot. Eerst zijn we een stuk van de wandelroute gaan lopen en daar kwamen we langs de olifanten, zebra's, zwijnen en giraffen. Hierna zijn we eerst wezen eten en daarna in de safaribus.
Dat was heel leuk. We kregen daar uitleg over een gebit van een buffel en de veren van een struisvogel. Als er bij vrouwtjes weinig veren in de achterkant zaten waren ze lager in rang. De vrouwtjes pikte ze er dan gewoon uit bij de andere vrouwjes.
Toen langs de giraffen. Daar waren er een paar bij die de voorruiten van de auto´s wel heel erg lekker vonden door ze schoon te likken. Een baby giraf is als ze geboren worden 1,80 meter hoog.
Na de safaribus zijn we eerst wat wezen drinken. Daarna nog wat mooie luie beesten gezien. Veel lagen er lekker te rusten in de zon. Al met al een leuke tocht.

Aan einde van de dag zijn we met de safari boot terug gegaan.
Annouck en Jorkos wilden de krokodillen en de neushoorns nog zien. Zij zijn lopend terug gegaan.
Toen we in de boot waren hebben we nog een 2 uur jong kalf van de koedoe gezien.
En vrouwtjes neushoorns waren heel dicht bij in het water wat ze normaal nooit doen. Dat was heel mooi om te zien.

Het was een hele leuke middag en heel mooi weer.
Annouck bedankt voor het organiseren van deze middag. Het was hartstikke gaaf.


Sabine