Workshop keramiek 18 mei 2019

keramiek aan tafelVandaag vroeg op gestaan want we gaan keramieken ! Ik heb eerst mijn vriendin opgehaald hier vlakbij en dan kunnen we op weg naar Zevenbergen. Bij de eerste beste parkeerplaats in de Doelstraat stop ik maar ik zie nog helemaal niemand, toch maar even Jessica bellen. Ach dat is waar ook hier is geen bibliotheek te zien en daar moesten we zijn, dan maar even verder rijden en ja hoor iets verder de straat is een bibliotheek en kerk en de juiste parkeerplaats, en inderdaad daar ook Jessica gevonden die ons allen op stond te wachten.
Een aantal waren iets later omdat er toch op deze mooie zaterdag files waren.
Gezellig met de groep naar de galerie / werkruimte toe gegaan waar we werden verwelkomt door Rik. Hij vertelde op een hele leuke manier over de verschillende soorten klei [ de klei waar wij mee gaan werken haalt hij zelf uit Spanje ] en de mogelijkheden wat je kon maken als je zelf nog geen idee had. Ook verschillende foto's van voorbeelden waren aanwezig.
Ook vertelde Rik dat het pand waar we in waren, vroeger een boerderij met opslag was geweest [ ongeveer rond 1785 ], de mooie houten balken waren nog zichtbaar, ook had hij er 25 jaar een herenmodezaak gehad, maar de liefde voor klei die hij van zijn moeder heeft meegekregen heeft hij naar het overlijden van zijn moeder haar levenswerk voortgezet en de galerij geopend en is hij begonnen met cursussen en workshops geven in allerlei vormen.
Ik zat te popelen om te gaan kleien maar moest toch even wachten tot dat hij zijn verhaal had afgemaakt.
Ieder kon aan de slag en bij een aantal was al snel duidelijk dat dieren maken toch wel favoriet was.
Drie friends hebben een kat gemaakt, ik ga een vogel maken en doop hem om tot NL kiwi omdat hij zo dik is, Rik heeft voor ons s'morgens al een bol klaar gemaakt zodat we al een bepaalde vorm hebben voor een begin. Maar je mocht ook gewoon je eigen gang gaan hoor.
René heeft, erg leuk vind ik, een groot stuk kaas gemaakt met een muisje erbij, Qua originaliteit staat die op mijn nummer 1 !
Twee dames hebben een dikke dame gemaakt en Carel een stelletje in een bol.
keramieken creatiesstelletje in bolTussendoor kregen we aanwijzingen hoe we iets konden aanbrengen / wijzigen en details vormgeven. Na uren harde arbeid en gezelligheid aan tafel en bakkies koffie en thee met lekkers, is iedereen klaar en worden de creaties bewonderd.
Nu moeten ze een tijd drogen, dan geverfd en afgebakken worden. Dus word ons geduld op de proef gesteld voordat we het kunstwerk thuis hebben, Rik zou contact hebben met Jessica en die haalt ze dan op en gaan ze naar de maker toe.
Na opruimen en schoon maken blijkt het nog steeds heel mooi weer te zijn en belanden we met zijn allen op een terras.
Daarna gaan Liane en ik naar huis, moe maar voldaan en de anderen gaan nog lekker uit eten aan de andere kant van de straat, dus lekker dichtbij.
Daar hebben wij heerlijk gegeten en natuurlijk lekker aan het [bij]kletsen geweest na afloop waren de buikjes lekker rond gegeten, nu dat zegt genoeg toch.
Dus dit is weer een hele fijne activiteit geweest.
Jessica bedankt voor de organisatie


Loes en Carel