Kunstdoolhof Doloris 15 september 2019

groepsfoto kunstdoolhof doloris

Op zondagmiddag stond ik Conny, Sabine en John op te wachten op de afgesproken plaats heerlijk in de zon. September, maar het was nog gewoon zomer! Toen de deelnemers allen aanwezig waren vertrokken we naar het Doloris-complex met de Rooftopbar om het avontuur aan te gaan.

Na, op verzoek, al onze bezittingen in een kluisje te hebben geplaatst werd moesten we de lift nemen en kwamen uit in het binnen restaurant van de Rooftopbar. Daar stonden in groepjes aan staan tafels, de avonturiers die het doolhof wilden betreden, te wachten. Om de beurt werd er één persoon geroepen. Deze werd een blinddoek omgedaan en werd geleid naar het startpunt. Dit was een spannend begin van een indrukwekkende middag.

Aangekomen op het startpunt werd gezegd dat je de blinddoek af kon doen. Het was een hele indrukwekkende ruimte waarin ik beland was: niet gewoon een gang waarin je een volgende in kon lopen om uiteindelijk de uitgang te vinden, maar een indrukwekkende kamer gevuld met kunst. Er waren veertig kamers met kunst aanwezig. Het was echter ook geen lopen, maar het was een echte "walk-through experience", wat zeer intensief was: al klimmend en kruipend was het zoeken naar de uitgang. Trappen op, trappen af. Kruipend, klimmend. Een aantal malen ben ik toch in dezelfde kamer beland. Ook ben ik tijdens de zoektocht de anderen F4F-ers tegengekomen. Eenvoudig was het niet, mooi was het zeker.

Nadat Sabine, Conny en ik al enige tijd de uitgang hadden gevonden en al wat te drinken hadden genomen, maakten we ons wel zorgen om John. Dit omdat hij volgens ons wel iemand is die snel de uitgang kon vinden. Ik wilde één van de medewerkers dit verhaal vertellen en daar was hij!!! Na onze zorgen aan John te hebben verteld gaf hij aan dat hij echt alle veertig die kamers wilde zien omdat het bijzonder was en hij daarom wat later was.

Vervolgens hebben we wat gedronken en een lekker hapje gegeten op het terras van de Rooftopbar (400 m2 terras met uitzicht over de skyline van Tilburg) heerlijk in de zon en tenslotte nog bij een gezellig restaurant (in het nieuwe amusement gedeelte van Tilburg) met een aantal wat gegeten.

Conny, Sabine en John leuk dat jullie hebben deelgenomen aan deze uitdagende activiteit en we er samen een gezellige middag van hebben gemaakt.


Monique