Prison Island 2 november 2019

Deze zaterdag stond in het teken van 'Prison Island'. De lokatie is de 'kartfabrique' in Utrecht.
Dit gebouw was voorheen een plantaardige olieslagerij, daarna mengvoederfabriek en nu is het een 'activiteitenbedrijf', waarbij de geschiedenis van het gebouw nog goed af te lezen is.
In het gebouw kan je nu feesten, karten, lasergamen en het spel 'Prison Island' spelen, wat wij dus gedaan hebben met in totaal 10 personen, een mooi aantal.
Na het nuttigen van een prima tostie in 'Grand Café Het Ketelhuis' was het tijd voor het indelen van de groepen: 2 groepen van 3 personen, en 1 groep van 4 personen. Na een kort overleg had iedere groep zijn naam gekozen: CoReRo, het wonderteam en het Big Bang team.
Daarna gelijk naar de startlokatie voor het spel: dit bevind zich zes trappen hoog in het gebouw, dus gelijk een kleine 'warming up'. Na het bekijken van de video met speluitleg konden we aan de slag. Het 'Prison Island' spel is verdeeld over meerdere kamers, verdeeld over 3 verdiepingen, waarbij in ieder kamer een eigen spel bevat. Voor iedere kamer hangt een bordje met hierop de naam, het maximaal te behalen punten, en of het een fysiek of denkspel is.
De naam van de spelen was aardig 'cryptisch' dus we zijn nagenoeg iedere keer de dichtsbijzijnde 'open' kamer ingegaan. Bij sommige spelen was het gelijk duidelijk wat de bedoeling was, maar regelmatig was de tijd al verstreken voordat we doorhadden wat we eigenlijk moesten doen. Nu ja, dan maar gewoon nog een keer dezelfde kamer in !
Iedere kamer was weer een leuke uitdaging: knoppen in volgorde drukken, bal schieten, mini doolhof, mega flipper, precisie schieten, kaart zoeken, etcetera. We hebben ons prima vermaakt dus, maar uiteindelijk was de tijd om, de deuren bleven nu dicht..
We bleken een score behaald te hebben die net boven het gemiddelde zat, dus niet onaardig. Van 'onze' drie groepen bevonden we ons ook in 'het midden', een volgende keer moet dit beter :-) !
Leuk detail: de detailinformatie stond na afloop van het spel uitgeprint klaar in een puntenoverzicht per kamer. Na afloop hebben we in het 'Grand Café' de 'nabespreking' gehouden met bittergarnituur met drankje, wat een mooie afsluiting was van deze geslaagde dag !
Scorekaart Prisonisland Big Bang team Scorekaart Prisonisland Wonder team
Tot een volgende activiteit,


John