Spelmiddag 23 november 2019

krijtbord spelrondes spelmiddagGroepsspellen vond ik altijd al leuk om te doen. Dit keer spelen we niet een bestaand spel aan tafel, maar heb ik zelf iets in elkaar gezet. We waren voor deze activiteit met 8 deelnemers. Zelf had ik de rol van spelleider, dus ik kon helaas niet meepuzzelen. We speelden met 3 teams.

Er waren 6 onderdelen met elk 5 tot 10 vragen. Frank was gastdeelnemer en werd gekoppeld aan René. Maaike en John waren een team en Annouck samen met Rob en Susan.
Als eerste gingen we aan de slag met nutteloze weetjes. Waarom zijn de taxi's in New York geel en wat is de historische verklaring dat we elkaar begroeten door de hand te schudden? Ik hield de puntentelling bij op het krijtbord. 1 punt per goed antwoord.
Het werd stil, er moest goed worden geluisterd. Was dat nu echt een plakbandroller en de volgende een broodrooster? Niet alles werd geraden.
Je zag dat iedereen goed in het spel zat, een beetje afleiden af en toe, hand voor de mond want je weet maar nooit of de overbuurvrouw of buurman meeluisterde.
Het raden van spreekwoorden was het lastigste onderdeel.
De kaartjes werden goed bestudeerd, je zag alleen een plaatje. Een mannetje met 2 handen. Dat kon zoveel zijn.
Dan werd het gokken en was het antwoord niet altijd goed. Toen kwam echt het onderdeel gokken. Wat is de langste gelopen afstand met een voetbal balancerend op het hoofd? En wat is het wereldrecord hoogspringen voor varkens? Leuke vragen. Dat antwoord kun je een keer vertellen bij een feestje. Iedereen schreef het antwoord op en de punten werden genoteerd.
spelmiddag gezellig op bank met schrift spelmiddag in overleg
We zijn geëindigd met het onderdeel tekenen. Op het whiteboard moest je voor je eigen team zorgen dat het woord binnen 1 minuut werd geraden.
Het team René en Frank liep al snel voor en hebben ook uiteindelijk het spel gewonnen. Ze kregen als prijs een glas nog zelf te maken ouderwetse chocolademelk.
We sloten af met een etentje in buffetvorm.
prijs uitreiking spelmiddag zelf maken chocolademelk cadeau winnaars zelf maken chocolademelk buffet na afloop spelmiddag
Wat hebben we veel gelachen die middag, ouderwets gezellig. Leuk!


Conny

toetje buffet afsluiting spelmiddag