Wandeling landgoed Nemerlaer 6 oktober 2019

Op zondagmiddag haal ik een nieuwe gastdeelnemer op bij het station en rijd ik gelijk door naar Monique. Het regent, dus snel de auto in en richting Haaren.paddenstoel vliegenzwam herfstplaatje
We verzamelen in de afgesloten verwarmde serre van restaurant Belveren. We zijn nog een beetje optimistisch dat het weer wat opklaart. Eerst wat drinken en wachten tot de groep compleet is.
En dan nu toch een keuze maken. Kiezen we voor het alternatieve plan? Ik heb in de uitnodiging niet precies uitgelegd wat het is. Wel dat het binnen is en dat je niet op de tafel hoeft te springen of iets geks hoeft uit te beelden of iets dergelijks. Iets wat ik trouwens zelf al helemaal niet leuk vind om te doen.
De keuze is gemaakt. Het blijft regenen. We maken onder mijn leiding een korte wandeling. Het alternatieve plan blijft in mijn rugzak. Twee risico's. Ik heb geen richtingsgevoel, dus vinden we de weg wel terug? En als tweede, geen regenpakken mee. Wordt het straks bij het eten grotendeels van de kleding op een geleende waslijn hangen en dichtbij de heater gaan zitten? Misschien is een plu genoeg deze middag. We gaan het meemaken.

Ik heb de kaart voor mij, maar ben helaas gelijk al de weg kwijt. Stil staan is geen optie. Blijven lopen en dan maar niet bij het juiste punt starten. Ik denk dat we zo'n drie kilometer hebben gewandeld. Wat zien we veel kleurrijke verschillende paddenstoelen langs de weg. Gelukkig was er nog niets vertrapt.

We snakken naar een warm drankje. Ik heb wat hulplijnen ingezet, dus het restaurant is alweer snel teruggevonden. Over de waslijn ben ik maar niet begonnen. De heaters gaan aan, de drankjes worden snel geserveerd. Rob en Maaike schuiven aan en eten gezellig een pannenkoek mee. Met een iets kleiner groepje hebben we gegeten en zijn we hierna weer richting huis vertrokken.

wandeling in Haaren op bospaadje met paraplu in de regen

wandeling in Haaren bij infoborde onder de paraplu

Ik heb onze nieuwe gastdeelnemer bedankt voor zijn belangstelling in onze club en zijn deelname en hierna heb ik hem weer veilig bij het station afgezet.
Carel, Loes, René, John, Monique: dank dat jullie ondanks het slechte weer mee zijn gegaan met de wandeling en er een gezellige middag van hebben gemaakt in de blubber.


Conny