Museum Beelden aan Zee + strandwandeling 25 januari 2020

Een dag Scheveningen stond er voor deze dag op het programma.
Petit nana sculptureMet een grote groep van tien personen, waaronder twee gastdeelnemers, zijn we eerst naar museum Beelden aan Zee geweest. Hier was onder andere een prachtige expositie van Niki de Saint Phalle.
Zij is wereldberoemd om de door haar ontwikkelde Nana's; kleurrijke, uitbundig vrolijke vrouwenfiguren die dansend, springend en bruisend van energie door het leven gaan. Le banc des generations sculpture Figuren gemaakt van papier maché en polyester en te bewonderen als losstaand beeld of verwerkt als stoel, bank of fontein.

Als tegenhanger van deze expositie, waarbij de vrouw centraal staat, was er een expositie van mannelijke torso's te zien. Ook stonden er buiten diverse beelden uitgestald.

Aansluitend op het museumbezoek hebben we een strandwandeling gemaakt. Gelukkig bleef het droog weer. Gestart bij de sprookjesbeelden aan zee hebben we een tussenstop gemaakt bij de pier. Na hier een drankje te hebben gedaan onder het genot van livemuziek, hebben we de dag afgesloten bij De Beren.

Iedereen bedankt voor de gezellige dag!


Annouck