Golfclinic 6 september 2020

Geconcentreerd luisteren naar de instructies bij de golfclinic
Leren van putten op eigen veld golfclinic
Naast elkaar op plateaus ver slaan van golf balletjes
Iets doen wat je nooit hebt gedaan. Dat is altijd leuk! Maar krijgen we het onder de knie en vinden we het leuk?

Eerst drinken we wat op het terras. Ik was benieuwd of het vooroordeel klopt. Iedereen heeft een blauwe of roze spencer over de schouders, een gouden horloge om en de neus omhoog. Het valt echt mee. Jong en oud door elkaar. Ik zie spelers langskomen met een golfclub rugzak, een trolleytas en zelfs iemand met een elektrische golftrolley.

Het is lekker weer. Gelukkig mogen we op een eigen veld leren putten. We leren iets over onze houding, welke club we moeten gebruiken en wat de beste positie is voor je handen. We krijgen een eigen mandje met golfballetjes. Deze mag leeg. Ren en Susan hebben de minste slagen gemaakt bij de laatste oefening. Die zijn de winnaar. Op naar veld 2. We staan naast elkaar en kijken over een veld vol met golfballetjes. Ik sta op het laatste plateau, omdat ik linkshandig ben. Het is zo ongezellig om met mijn rug naar de rest te oefenen. Ik vind het lastig en het lukt mij niet om ver te slaan. Ik blijf het proberen en kijk af en toe hoe het de anderen afgaat. Sommige balletjes gaan al flink het oefenveld in met een hoge boog. Telkens krijgen we een extra tips van de trainer. Hij legt het op een leuke relaxte manier uit.

De finale. We gaan laten zien wat we hebben geleerd. We wachten tot de vorige deelnemer naar de volgende green is gelopen. Uiteraard willen we voorkomen dat iemand een balletje in zijn of haar nek voelt. Bijna alle slagen gaan goed en worden over het water geslagen. En balletje belandt maar in het water. Wat een leuke nieuwe ervaring, wat een gezellige zondagmiddag.

Leuke weetjes
Het duurt 4 5 uur om een parcours van 18 holes af te leggen, je wandelt ongeveer 8 km. Een golfbal heeft ongeveer 432 putjes, deze zorgen voor een goede stabiele vlucht door de lucht. Deze sport is niet plotseling ontstaan of uitgevonden, maar heeft zich in de jaren ontwikkeld.


Conny

Vlak voor afslaan op golvend gras van de golfbaan Klaar voor actie op de golfbaan bij rode vlag