Nieuwjaarslunch LaPlace 5 januari 2020

Nieuwjaarslunch LaPlace gezellig aan tafelOp zondag 5 januari 2020 stond de eerste activiteit van Friends4Fun gepland. Het was weer enige tijd geleden dat we in de eerste dagen van een nieuw F4F jaar een nieuwjaarsbijeenkomst hadden gedaan. Destijds was dat in Rotterdam, nu lekker centraal in Nederland. Locatie was LaPlace te Meerkerk.

Om 13.00u hadden we afgesproken om daar elkaar te zien, geleidelijk kwam iedereen binnen. We waren met acht deelnemers en ieder kreeg van de voorzitter een gratis consumptie om voor de aanwezige open haard, elkaar de beste wensen te doen. Gezellig werden de recente Kerst- en Oud op Nieuw periodes besproken en na verloop van tijd kreeg iedereen wel trek in een lunch. Zodoende zochten we een grote vierkante tafel uit waar we allen goed omheen konden zitten. De keuze in lunchgerechten bleek voldoende te zijn zodat ieder een passend broodje met of zonder soep kon vinden.

Arkels ommetje wandelen langs de Linge Groepsfoto wandeling langs de Linge achtergrond boerderij Arkel wandelen langs Linge achtergrond Betonmortel centrale

Na de lunch gingen de meesten mee naar Arkel wat vlakbij ligt. Hier gingen we een deel van de calorieŽn verbranden met een lekkere uitgezette wandeling die het "Arkels ommetje" heette. De route van 4,6km startte in het centrum, en ging zuidelijk het dorp uit richting Gorinchem, en vervolgens langs de Linge weer naar het noorden. De wandeling was deels verhard, en onverhard langs de rivier. Al kletsend bereikten we het centrum van Arkel, waar op zondag alleen de plaatselijke snackbar / cafť open bleek te zijn. Iedereen had eigenlijk wel zin in een ijsje, en zodoende werden de bestellingen over de toonbank aangereikt. We werden positief verrast dat ieder een enorm grote ijshoorn kreeg! Het was toch niet de tijd van het jaar, en de medewerkster deed erg veel ijs in en op het hoorntje. Sommigen met extra dip, het was een leuk gezicht om ieder met zo'n reuze ijs consumptie in de hand te zien.

Arkel lekker groot ijsje na wandeling Reuze ijsje met dip

Bij de auto's teruggekomen, namen we afscheid van elkaar, en werd het idee geopperd om zo'n nieuwjaarslunch met wandeling nog eens de komende jaren te doen, het was erg goed bevallen om zo het nieuwe jaar te beginnen.


Rob