Alpaca's bezoeken in Hoogstraten 12 juni 2021

Vrolijk hoedje voert vrolijke alpaca
Fotomomentje samen met alpaca in box
Relaxed wandeling in natuur Hoogstraten
We bezochten net over de grens in BelgiŽ een boerderij met Alpaca's - ook wel berglama genoemd. Helaas waren we maar met vier F4F-ers. Maar zo'n kleine groep was voor deze jonge dieren mogelijk wel fijn.

Ik verwachtte wollige dieren, maar ze waren die ochtend net geschoren. Alleen aan het wilde kapsel kon je goed zien hoe dik hun zachte vacht was. Voor wat betreft de vacht hebben we twee soorten gezien, een wollige en een langharige (dreadlocks) variant. Ook zag ik verschillende kleuren vachten. Ze lijken op het eerste gezicht op een lama. Die willen nog weleens spugen als ze gevaar zien of als ze het zat zijn. Ik hoorde dat ook een alpaca spuugt, maar minder snel. Deze liepen gewoon weg als ze je zat waren. Wel zo fijn!

Het zijn grazers, maar we konden ze toch voeren. Er kwam een emmer vol lekkers. Ze doken gelijk op die emmer af, maar het was toch leuker als ze uit je hand aten. Je voelde geen tanden en ze aten het zachtjes op. Wat was dat een leuke ervaring. Ze waren voorzichtig, de een liep wel wat sneller op je af dan de andere.

Gelukkig hoefden we niet op te passen dat we in de ontlasting stapten, want ze hebben als kudde een gezamenlijke plek waar ze alles verzamelen. Handig voor de boer, maar ook handig voor ons. Even goed kijken waar die hoop lag en die plek gewoon vermijden. Dat ging gelukkig goed. De alpaca's komen van oorsprong uit Peru. Daar worden ze gebruikt voor hun vlees en wol. In Nederland mag je ze vooral houden als 'huisdier' en eventueel voor de wol.

Na een uurtje namen we afscheid van deze lieve teddyberen. We kregen als herinnering een leuke sticker van een alpaca.
Het werd tijd voor een drankje en een wandeling. Annouck had een mooie wandeling uitgestippeld. Ik zit nog in mijn revalidatie na een gebroken enkel, maar deze afstand was voor mij goed te doen. Met het zonnetje op ons hoofd liepen we door het gebied De Aschputten. Lekker de weilanden in. We sloten deze leuke dag af met een ijsje en reden met een glimlach weer terug naar huis.Conny
Meeting met meerdere kleuren alpacas Voeren van witgrijze alpaca, zoekplaatje naar zwarte alpaca Witte geschoren alpaca met groovy kapsel