Escaperoom Mysterium 3 oktober 2021

Op een regenachtige zondagmiddag, bijna twee jaar na mijn eerste deelname aan een F4F activiteit, hebben we met de vier F4F leden René V., Conny, Suzan en ik en oud F4F lid Viola de escaperoom Mysterium, gevestigd in een oude werfkelder, in Utrecht bezocht. Voor mij was dit de eerste keer dat ik een activiteit organiseerde.

Nadat we eerst uitleg hadden gekregen over dat o.a. de brandblusser en alles dat vast zat geen onderdeel was van het spel konden we beginnen. Het doel was om binnen een uur, door middel van het oplossen van raadsels, uit de kamer te ontsnappen.

Voordat we de kamer in mochten kregen we eerst te horen aan wie de kamer toebehoorde en waar we in de kamer naar op zoek moesten om er uit te kunnen ontsnappen.

Eenmaal in de kamer ging de tijd in en begon het spel echt. De eerste uitdaging was loskomen van de muur waar we aan het begin van het spel met handboeien aan vastgeketend waren. Hiervoor moest een puzzel worden opgelost waarvoor ik mijn longcapaciteit heb uit kunnen testen.

Los van de muur gekomen kon het puzzelen echt beginnen. Voor mij kwam dat neer op alle boeken uit de kast halen en met iemand discussiëren of een bepaald object los of vast zat.

Gedurende het spel kregen we soms subtiele en soms ook concrete hints voor het oplossen van de raadsels. Zonder deze hints waren we denk ik niet heel ver gekomen. Ondanks deze hints hebben we helaas niet alle raadsels binnen het uur dat we ervoor kregen op kunnen lossen. Gelukkig kregen we daarna wel assistentie om het laatste raadsel op te lossen. Hieruit bleek dat we er wel al bijna waren.

Toen we de werfkelder verlieten was het inmiddels droog. René en Conny hadden plannen voor in de avond dus die zijn op dat moment naar huis gegaan. Conny, Viola en ik zijn nog een hapje wezen eten bij Humphrey's.

Het was een geslaagde activiteit en ik kijk in ieder geval uit de naar de volgende keer dat we een escaperoom gaan bezoeken.


Groet, Joris