Rondleiding SS Rotterdam 19 september 2021

Gezamelijk lunchen in Lido Grill SS Rotterdam Zondag 19 september was het tijd om een bezoek te brengen aan de ss Rotterdam. We konden helaas niet van te voren kaartjes voor de rondleiding bestellen dus was het even duimen of we daar wel met mee konden. We hadden geluk want er konden er nog 3 mee om 14.00 uur en voor de overige 8 was er om 14.30 uur plek. Voordat we echter dit oude stoomschip gingen bekijken wilde we eerst iets eten. Dus gingen we lunchen in het Lido restaurant en natuurlijk lekker bijkletsen.

Enthousiaste gids in machinekamer van de SS Rotterdam.jpg Na een heerlijke lunch vertrokken Conny, René en Hennie voor de rondleiding en liepen wij nog even over het terras om te gieten van het mooie weer. Om 14.30 uur vertrok ook onze toer die van start ging in de machinekamer. We werden hier verwelkomd door een enthousiaste gids bij het binnen zwembad. Hij wist veel te vertellen over de diverse ruimtes van de machinekamer en dit werd aangevuld met de informatie op onze persoonlijke audiofoon. Het eerste deel van de rondleiding liep iets uit waardoor we pas om 15.45 uur, na het beklimmen van vele trappen, weer boven op het dek waren. Daar waren de andere drie ook net aangekomen zodat we eerst iets besloten te drinken op het Lido dek in de zon.

Tegen 16.30 uur gingen Conny, René en Hennie richting huis en gingen wij verder met het tweede deel van de rondleiding door diverse zalen en de stuurhut, dit was alleen met een audiofoon dus in je eigen tempo. Al snel werden we door een gids er op geattendeerd dat de zalen en de brug om 17.00 uur dicht gingen zodat we ons moesten haasten om dit nog te kunnen bekijken. Gelukkig was deze meneer zo vriendelijk om ons door een zaal te leiden en ons daarna direct naar de brug te brengen, die wil je natuurlijk niet missen. Achter de brug bevonden zicht ook een aantal kamers van o.a. de kapitein en die kamers waren nog behoorlijk groot viel mij op. Via de diverse dekken, waar we nog genoten hebben van het uitzicht, kwamen we weer bij het startpunt aan. Voor ons was ook de tijd aangebroken om afscheid te nemen van dit mooie schip.Susan