Spelen virtual reality spel 24 november 2021

Driekwart deelnemers in virtual reality ruimte
Op zoek naar virtual target
Samenwerken in virtual reality
We spreken af in de voormalige opslagruimte van Philips met radio- en televisietoestellen. Het rijksmonument: Veemgebouw in Eindhoven uit 1942. Dit gestripte gebouw staat in de nieuwe wijk Strijp-S. Hier wordt vanaf 2000 zowel woningen als bedrijven uit de creatieve sector gevestigd. En wij gaan op de 7e verdieping een spelletje spelen.

We zijn iets aan de vroege kant, maar mogen eerder starten. Dat is prettig. We spelen met 2 deelnemers tegelijkertijd. Ook hebben we een eigen 'huiskamer'. Eerst een masker op en dan de VR-bril. Er gaat een wereld voor mij open. Ik kan niet naar een 3D film kijken in de bioscoop, maar dit is echt iets anders. Zelfs mijn eigen bril hoeft niet op. Even inkomen, we starten met een simpel spel. Ik hoef niet bang te zijn dat ik het gebouw via het raam verlaat, er is een blauw raster zichtbaar. Dat is je grensgebied.

John en ik gaan de keuken in. Het wordt tijd om hamburgers te stapelen. Langzaam beginnen, maar de hamburgers gaan steeds sneller over de band. Ik krijg er steeds meer plezier in. René en Joris kijken mee via de tv-schermen. Dat ziet er gek uit als je ons hard aan het werk ziet vanuit de luie bank. We wisselen. René kiest voor een schietspel. Helaas werkt de rechter VR-bril en hand-controllers niet perfect. Het personeel blijft in de buurt, zodat zij snel kunnen ingrijpen als iets niet goed werkt. De tijd gaat snel en we willen niets missen.

Er wordt ook een spel gestart waarbij gerend en geklommen moet worden. De gouden tip: vooral niet rennen, laat je handen al het werk doen. Ook dit is leuk om te zien van een afstand. De drankjes worden geserveerd en de laatste ronde gaat van start. Ik ging er met enige aarzeling mee, maar wat was dit een leuke nieuwe ervaring! Het leukste vind ik die spellen met een wedstrijdelement. Dit smaakt dus naar meer.

We nemen afscheid van elkaar en gaan de kou weer in. Natuurlijk vond ik het wel jammer dat we met een klein aantal deelnemers waren. Maar dit deed niets af aan de gezelligheid en ons enthousiasme.


Conny
Virtuele hamburgers stapelen Actiefoto virtual reality Zoeken naar virtuele ingredienten voor virtuele hamburgers Zicht op lopende band met virtuele hamburgers