Madurodam 24 juli 2022

Vandaag stond de activiteit Madurodam op de agenda dus trokken we met zeven personen naar onze hofstad Den Haag. Het beloofde een mooie zonnig dag te worden en met de voorspelde temperatuur richting de 30 graden besloten we om al om 10.00 uur af te spreken.
Toen we er allemaal waren gingen we natuurlijk eerst een bakkie doen en even bijkletsen, altijd een belangrijk deel van de dag.
Daarna gingen we beginnen met Nederland in het klein te bekijken. We begonnen met de regeringsgebouwen in Den Haag, zoals het Torentje en de Ridderzaal, die herkende we nog wel. Maar heel eerlijk de Sint Jan in Den Bosch herkende ik niet en ik dacht daadwerkelijk dat dit een kerk uit een ander land was. En ook het Rijksmuseum was voor mij geen inkoppertje. Van bovenaf ziet alles er toch net even anders uit. Alles was mooi op schaal gemaakt, alleen de vogels en insecten die er rond vlogen waren ineens angstaanjagend groot .
Behalve Nederland in het klein zijn er ook een paar korte attracties te bezoeken. Zo gingen we naar de Statenzaal in Dordrecht en leerde we hoe Nederland werd bevrijd van de Spanjaarden. We stapten aan bord van een schip die ons mee nam naar New Amsterdam en we hebben zelfs geholpen deze stad te verdedigen tegen de Engelse door kanonnen af te laten gaan. Helaas is dat uiteindelijk niet gelukt en is het nu New York, maar we hebben echt ons best gedaan.
De nieuwste attracties, en bij ons allen de favoriet, was de "vlucht" over Nederland in een Dakota vliegtuig. Het was net alsof je echt ging vliegen en zo kwamen we onder andere over de haven van Rotterdam, en vlogen we vlak over de Amsterdamse grachten. Heel mooi gemaakt.
Om 14.30 uur hadden we het alles gezien en gingen we voldaan weer naar huis.

Annouck, Sabine, John, Mariska, Conny en René, bedankt voor de gezellige dag.

Susan