Workshop schilderen 3 juli 2022

Schilderen van zonsondergang met aandacht voor detailHet was weer eens tijd voor een creatief uitje van Friends 4 Fun. Dus zijn op een zonnige zondagmiddag Rob, Maaike en gastdeelneemster Natasja bij mij thuis langs geweest voor het schilderen van een mooie zonsondergang.

Na eerst even met koffie en thee te hebben bijgekletst zijn we aan tafel gaan zitten. Zoals eerder gezegd was het doel om een zonsondergang te schilderen. Er waren hiervoor voorbeelden beschikbaar maar de deelnemers namen het goede besluit om vooral hun eigen creativiteit te gebruiken.

Aan de hand van mijn instructies gingen de deelnemers aan de slag. Eerst moesten ze de zonsondergang schetsen. Omdat de zon rond is en de horizon meestal recht mochten ze hiervoor een passer en een liniaal gebruiken. Nadat de schets gemaakt was moest een onderschildering worden gemaakt. Hiervoor werd acrylverf gebruikt. Na de onderschildering kwamen de details en de leuke effectjes. Olieverf was de verfsoort die nu moest worden gebruikt. Wanneer de deelnemers tevreden waren over hun creatie mochten een handtekening en de datum natuurlijk niet ontbreken.

Mooie verschillende resultaten van schilderen van zonsondergang

Ik kijk zelf terug op een geslaagde en leuke workshop en ik hoop dat de deelnemers thuis een mooi plekje hebben gevonden voor hun eigen creaties.Kleurmengen op palet met acrylverf bij de schilderworkshop


Joris