Herfstwandeling 15 oktober 2022

Mooie oranje rode paddestoel compositie herfstwandeling
Panorama van idyllisch vennetje bedek met therfstbladeren
Op zaterdag 15 oktober stond een wandeling op het programma. De organisator had een leuke uitgezette herfstwandeling van Staatsbosbeheer gevonden in het Bredase Mastbos. Dit is een eeuwenoud historisch bosgebied ten zuiden van Breda. De Historische route Mastbos is 8,3km lang, en gaat door statige lanen en over heerlijke wandelpaden via bewegwijzerde route in het gebied dat Prins Maurits in 1621 liet aanleggen, "Het vierkant van Maurits".

We verzamelden bij Restaurant de Boschwachter. Enkelen hadden hier al een uurtje eerder afgesproken om te lunchen en tegen 14.00u was het groepje compleet. Het weer was in het begin nog regenachtig. Later zou het droog blijven. Carel, Loes, Susan, John en Rob gingen naar de route lopen waar de bruine merktekens op paaltjes te zien zouden zijn. Helaas konden we geen enkele bruine markering vinden, dus gingen we via een online site van Staatsbosbeheer de route wandelen. Tevens kende Rob dit bos en de lanen best goed, en dat ging een hele tijd goed. Totdat midden in het bos de internet ontvangst wegviel en de site niet meer geladen werd. Toen besloten we om zelf bepaalde mooie paden te gaan lopen totdat de ontvangst weer terug was. Plus de kennis van het bos en het richtingsgevoel hielpen ook mee om toch in de juiste richting te wandelen.

Onderweg kwamen we meerdere keren prachtige paddenstoelen tegen. Hier werden door ons diverse foto's van gemaakt want ieder zag er weer een andere invalshoek van. Diverse lanen waren bezaaid met afgevallen bladeren in prachtige herfstkleuren. En buiten de hoofdpaden waren de meeste bomen nog met veel groener blad, dus die zouden de weken erna wel afvallen.

Onderweg werd lekker gekletst met elkaar en genoten van de prachtige herfstomgeving. Na 9 km kwamen we weer terug bij de startlokatie en hier werd onder het genot van een drankje en een bittergarnituur de gezellige dag afgesloten. Het was fijn om een buitenactiviteit gedaan te hebben met best goed weer voor oktober.


Rob
Fotocollage herstwandeling met gezellig groepje op stap paddestoelen bladercompositie Groepsfoto op kruispunt herfstwandeling vrolijk clubje