Sportiom-zwemmen 9 juli 2022

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver, zwemmen in Sportiom. We waren met een leuk clubje, allemaal mannen en ik. Helaas kon Maaike er niet bij zijn.

Sportiom is geheel vernieuwd en dat wilden we wel zien. De rotsen waren weg, nu strakke wanden, weinig stroming in dat gedeelte. Er waren grote kunstbladeren van rose metaal en dat zag er vrolijk uit.
Binnen zijn er 2 nieuwe glijbanen, een duo uitvoering met tijdmeting, en de luchtbandenbaan is geheel vernieuwd. De mannen hebben geconstateerd dat het met een band het beste gaat, zonder band is niet te doen want de laag water is te laag om zo te glijden. Bij de duo glijbaan ging Hennie steeds sneller gedurende de middag (van 12 seconden naar 9 seconden).
Helaas had de golfslagbad deze dag geen golven.

We hebben dus veel glijbanen gedaan. Er waren er 5 met verschillende lengtes. Een kortere die deels naar buiten ging was flink stijl en dan ga je heel hard. Tussendoor paar rondjes gezwommen maar het was best wel druk dus dat was soms wat lastig. Heb een paar keer met mijn voeten per ongeluk een van de heren geraakt omdat ze achter mij zwommen. Dus vooral de glijbanen waren populair bij de heren. Ik kreeg wat last van de chloorlucht dus aasde ik op de bubbelbad. Die was continu vol maar mijn geduld werd beloond en na een paar bubbelsessies was er genoeg plek voor de Friends4fun-heren.

Tussendoor nog even gepauzeerd en daar moest je heel veel geduld hebben want de wachtrij was lang! John had pech want de kaas souffle was erg klein.
Eind van de middag zijn Carel en ik naar huis gegaan en John, Hennie en Rob hebben nog pannenkoeken gegeten in Sportiom. Ze waren allemaal lekker en betaalbaar en de bediening was vriendelijk.

Loes