Wandeling + uitkijktoren
Zaterdag 11 mei een heerlijke wandeling gemaakt in het Hoge Bergsebos bij Rotterdam. De route liep langs diverse kunstwerken door een mooi natuurgebied met diverse flora en fauna.
Zowaar ook nog een schildpad en twee ooievaars gezien. Met de zon erbij hebben we erg genoten.
Stadswandeling en bezoek stadskasteel
Op zondag 28 April een fijne stadswandeling door Zaltbommel gedaan met een goede gezellige gids, die fijn kon vertellen, de afgesproken tijd van de stadswandeling werd dus ruim over schreden.
Daarna een bezoek aan het stadskasteel van Zaltbommel gedaan, weer een hele fijne middag gehad.
Futureland
Zondag 24 Maart naar Future land geweest, een bezoekerscentrum op de tweede Maasvlakte waar te zien is hoe het havengebied is ontstaan en ontwikkeld, ook een fijne vaartocht gemaakt en zo ook de terminals en grote zeeschepen van dichtbij bewonderd.
Kerststukjes maken
Fabrique des Lumières
Friends, Fun en Food - barbecue
Schilderen van zonsondergang met aandacht voor detail
Workshop schilderen
Het was tijd voor een creatief uitje. We schilderen bij mij thuis een mooie zonsondergang. Ik liet een aantal voorbeelden zien.
Iedereen zetten vooral hun eigen creativiteit in. Dat is ook leuker. Eerst schetsen. Een passer en liniaal kwam goed van pas voor de zon en horizon. Vervolgens werd een onderschildering gemaakt. Hiervoor gebruikten we acrylverf. Ik zag al snel de details en leuke effecten verschijnen. Het werd tijd voor olieverf. Wanneer de deelnemers tevreden waren over hun creatie mocht een handtekening en datum natuurlijk niet ontbreken. Ik hoop dat iedereen een mooi plekje vond thuis voor de eigen creatie.
Kamp Vught
We bezochten met een klein aantal deelnemers Kamp Vught. Dit was een ervaring die je niet gauw meer vergeet. We startten met een introductiefilm. Bizar en treurig wat daar allemaal is gebeurd. Dat kun je nu niet meer bevatten. Het viel gelijk op hoe groot dit complex is geweest. Het is niet in woorden te vertellen hoe het daar is geweest en hoe ze zijn behandeld. Dit bezoek maakte een diepe indruk op mij. We gingen in de buurt wandelen. Mijn gedacht dwaalde soms af naar wat zich toen heeft afgespeeld. Dit mag nooit meer gebeuren.
VR-spel en videospelen
We spelen een uur lang retro en moderne games in de Arcadehal in Utrecht. Pacman en flipperen, dat is lang geleden. In een andere ruimte ervaar ik levensecht hoe het is om zelf in een videospel te zitten. De VR-bril gaat op en de wedstrijd begint. Ik beland in een wereld met zombies. Ik kies een geweer. Met mijn team vernietigen we alles wat op ons afkomt. In een ander spel spelen we tegen elkaar. Nog leuker! Ik word laatste maar de pret is er niet minder om.
Workshop verf gooien
Een middagje losgaan met verf, verschillende technieken gebruiken en niet denken maar vooral doen.
Een creatieve workshop verf gooien met als resultaat een zelf gemaakt kunstwerk. Hopelijk krijgt deze bij alle deelnemers een mooie plek in huis.
Whatsapp Europaspel
Bij deze puzzeltocht zijn we via foto's door het centrum van Breda gedwaald. Door vragen over Europa te beantwoorden en diverse doe-opdrachten uit te voeren, zoals het dansen van de sirtaki en jodelen, hebben we veel lol gehad en konden we letters verzamelen van het codewoord. Dit was het uiteindelijke doel dat we ruim binnen de tijd hebben gehaald!
Wandelen in de Rhoonse Grienden
We hebben de Rhoonse Grienden al wandelend verkend. Een gebied ten zuiden van Rotterdam, aangelegd rond 1870-1880, waar doordat er nog eb en vloed is een bijzondere flora en fauna is, zoals bevers, paddenstoelen en knotwilgen met diverse mossoorten.
Tentoonstelling over de Efteling
Met een leuke groep bezochten we het Noord Brabants Museum in de hoofdstad om de bijzondere Efteling tentoonstelling te zien. Herkenbaar, maar zeer bijzonder doordat deze een kijkje achter de schermen geeft van de zeventig jaar geschiedenis van de Efteling met zowel vele bekende objecten, als nog nooit tentoongestelde unieke objecten. Originele tekeningen van Anton Pieck en de technische vondsten van Peter Reijnders. Na afloop een wandeling naar de binnenstad voor de lunch. Het was een gezellige en interessante activiteit.
Wandeling van Natuurmonumenten
Deze middag verkenden wij Landgoed Visdonk in Roosendaal, met een 11km Natuurmonumenten wandeling. De wandeling leidde ons langs lanen en dreven, bossen en heidevelden en twee gedenkbossen. Het was een mooie, afwisselende wandeling en het gezelschap en lekkere weer maakte de wandeling compleet.